تبدیل ساختمان های سنتی به هوشمند
تبدیل ساختمان های سنتی به هوشمند
تکامل متداوم تکنولوژیکی، در حال تغییر نحوه طراحی ساختمان هایی است که به صورت سنتی ساخته می شدند. در واقع یک تغییر از ساختمان های سنتی به ساختمان های جدید در حال وقوع است که از آن با عنوان ساختمان هوشمند هم یاد میشود.
افزایش تعداد ساختمان های هوشمند میتواند از روی افزایش تعداد دستگاه های مرتبط با هم و حجم داده ای که تولید می کنند اندازه گیری شود. بر طبق داده های صنعتی ساختمان های هوشمند، علی الخصوص در بخش صنعتی در سالهای آینده تا ۳۰ درصد رشد خواهند کرد.
این سازهها توسط سیستمها و ابزار آلاتی مشخص می شوند که مدیریت یکپارچه عملکردهای ساختمان به خصوص در زمینه دخیره انرژی را ممکن میکنند. اما قبل از ورود به مبحث پروسه ی تغییر در ساختمان های سنتی، لازم است تا نگاهی نزدیکتر به مفهوم ساختمان های هوشمند بیندازیم.
ساختمان هوشمند چیست؟
ساختمان هوشمند ساختمانی است که به ابزارهای نوآورانه تکنولوژیکی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و … با هدف بالا بردن امنیت، دسترسی پذیری، مدیریت و بهره وری انرژی مجهز شده است. البته سهم کیفیت زندگی افرادی که از این امکانات استفاده می کنند نباید فراموش شود.
مفهوم ساختمان هوشمند در انواع کاربردهای مختلفی از ساختمان ها قابل تعمیم است. کارخانجات، هتل ها، موزه ها، مراکز اداری، بیمارستان ها و مراکز خرید از این دست هستند.
ساختمان هوشمند قادر است به طور خودکار همه منابع را مدیریت کند و کاربری آنها را بهبود دهد. برای نمونه میتوان به ارايه اطلاعات ارزشمند به افرادی که آن را مدیریت میکنند جهت بهبود تصمیم گیری و در نتیجه پیش بینی رویدادهای آینده اشاره کرد.
چه فناوری هایی ساختمان را هوشمند می کنند؟
دستگاه ها و سنسورهای اینترنت اشیا:
با استفاده از اینترنت اشیا، اجزای متحرک و غیرمتحرک منزل میتوانند از طریق یک سیستم توانمندسازی، به یکدیگر متصل و داده ها را در لحظه دریافت کنند.
شبکه ها:
سیستمی که در ساختمان های هوشمند استفاده میشود از طریق اتوماسیون ساختمان عمل میکند. اتوماسیون ساختمان با سیستم شبکه برق ادغام شده و به صورت یکپارچه عمل میکند.
کلان داده:
یک ساختمان هوشمند روزانه حجم زیادی داده تولید میکند که با توجه به پیچیدگی و تنوع بالای آن در زمینه های مختلف به دست آوردن، مدیریت کردن و تجزیه و تحلیل آن با استفاده از ابزارهای مرسوم سخت است. برای این منظور، از ابزارهای پیشرفته تر برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می شود و آنها را به اطلاعات کاربردی و قابل بهره برداری تبدیل می کند.
پلتفرم مدیریت:
با هدف اینکه تمام داده های جمع آوری شده در قسمت های مختلف ساختمان توسط سنسورهای مختلف به طور خودکار مدیریت و فرآوری شود. ضروری ست یک سیستم مدیریت جامع وجود داشته باشد تا همه این سیستم ها تصویرسازی شده و روی نمودار دیده شود. این پلتفرم ها امکانی را فراهم میکنند تا داده های دریافت شده از سنسورها، پایگاه های داده و یا سیستم های اطلاعاتی خارجی با هم ادغام شده و به صورت زنده و آرشیوی تجزیه و تحلیل شوند.
هوش مصنوعی:
هوش مصنوعی این امکان را به ماشین ها میدهد تا از تجربیات خود بیاموزند و با محیط های متنوع وفق داده شوند، این موضوع باعث میشود ساختمان هوشمند با افزایش بهره وری خود، بر پایه شناخت الگوهای داده های جمع آوری شده و با استفاده از الگوریتم های بهینه سازی شده تکامل پیدا کنند.
هدف های ساختمان هوشمند چه هستند؟
- صرفه جویی در انرژي
- یکپارچه سازی ساختمان با محیطی زیستی که در آن قرار میگیرد.
- یکپارچه سازی خدمات با یکدیگر برای افزایش کارایی و کاهش هزینه ها.
- خودکارسازی تاسیسات ساختمان برای بهره ورکردن کار و اثربخشی.