هوشمند سازی اتاق کودک
هوشمند سازی اتاق کودک مطابق با فن آوری روز
امروزه دنیای فناوری، سبک و سیاق طراحی و ساخت خانه ها را به سمتی پیش می برد که فضا های مختلف آن به صورت هوشمند طراحی شوند. هوشمند سازی خانه فرایندی است که به دنبال آن، بخش های مختلف خانه با استفاده از فناوری های روز، هوشمند شده تا کارایی و قابلیت های آن دو چندان شود. با استفاده از این فرایند، بخش های مختلف و تجهیزات متفاوت مورد استفاده در یک خانه را می توان از راه دور کنترل کرد. یکی از این بخشهای جذاب، هوشمند سازی اتاق کودک است.
هدف اصلی از این کار، افزایش امنیت، کارایی، راحتی و ارزش فضایی است که در آن زندگی می کنیم. در بین هوشمند سازی بخش های مختلف یک خانه، هوشمند سازی اتاق کودک یکی از پر طرفدار ترین گزینه هایی است که مشتریان به دنبال آن هستند. برای هوشمند کردن اتاق کودک، راه کار های مختلفی پیشنهاد می شود که در این جا می خواهیم به بررسی آن ها بپردازیم.
هدف از هوشمند سازی اتاق کودک چیست؟
اتاق کودک یکی از اهداف اصلی مشتریان برای هوشمند سازی خانه است. خصوصا با توجه به مجزا شدن فضا های مختلف خانه مانند جدا سازی اتاق والدین از اتاق کودکان، هوشمند کردن اتاق کودک از اهمیت زیادی برخوردار است. این امر خصوصا در خانه های بزرگ تر مورد استقبال قرار می گیرد. هدف از انجام این کار، دستیابی گزینه های زیر است:
- کنترل از راه دور کودکان؛ خصوصا کودکانی که در سن بسیار پایین از اتاق مجزا استفاده می کنند و در اتاقی جدا از والدین شان می خوابند
- افزایش امنیت اتاق کودک
- مراقبت بیشتر از کودک و مشاهده آن ها در تمام مدت زمانی که کودک در اتاق خود به سر می برد
- کنترل سیستم گرمایشی و سرمایشی اتاق کودک
- افزایش راحتی کودکان و والدین برای خواب و استراحت
- کنترل نور و روشنایی اتاق کودک و …
هوشمند کردن اتاق کودک شامل چه مواردی می شود؟
پیش از این که به صورت گسترده تر، فرایند های هوشمند سازی اتاق کودک را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است به صورت کلی تمامی گزینه هایی که برای هوشمند کردن اتاق های کودکان وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم. در زمینه های زیر می توان اتاق کودک را هوشمند سازی کرد:
- هوشمند سازی درب و پنجره های اتاق کودک از طریق سیستم امنیتی هوشمند
- هوشمند سازی سیستم روشنایی و نور پردازی اتاق کودک
- استفاده از سیستم صوتی کنترل از راه دور در اتاق کودک
- استفاده از سیستم های هوشمند سرمایشی و گرمایشی در اتاق کودک
- نصب دوربین های کنترل از راه دور برای مراقبت و نظارت بر کودک
- استفاده از سیستم های اعلان دهنده در خصوص خواب و بیداری کودک
- استفاده از سیستم های هوشمند تهویه هوای مطبوع در اتاق کودک
این موارد مهم ترین و رایج ترین گزینه هایی است که در خصوص هوشمند سازی اتاق کودک مورد استقبال مشتریان قرار می گیرد. در ادامه برخی از این موارد را به صورت گسترده تر بررسی می کنیم.
استفاده از سیستم امنیتی هوشمند
این گزینه یکی از مهم ترین موارد مورد استفاده برای هوشمند کردن اتاق کودک است. این امر هم می تواند به افزایش امنیت اتاق کودک کمک کند و هم موجب افزایش راحتی و کارایی والدین برای نظارت و مراقبت از کودکان شود. یکی از این سیستم های امنیتی، استفاده از سنسور های هوشمندی است که روی درب ورودی اتاق و پنجره ها نصب می شود. با استفاده از این سنسور ها، والدین می توانند به راحتی و بدون نگرانی از امنیت فرزندان شان و خروج آن ها از اتاق، به استراحت بپردازند یا این که از خانه خارج شوند.
در صورتی که درب یا پنجره اتاق باز شود، این سنسور ها فعال شده و به والدین هشدار می دهند. استفاده از دوربین های امنیتی کنترل از راه دور نیز یکی دیگر از گزینه هایی است که در لیست سیستم های امنیتی هوشمند، به منظور هوشمند سازی اتاق کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. والدین به کمک این دوربین ها، می توانند در تمام ساعات شبانه روز، کودک خود را ببینند و از او مراقبت کنند.
اتوماتیک کردن سیستم روشنایی خانه
روشنایی هوشمند، گزینه پر طرفدار دیگری است که والدین برای هوشمند کردن فضای خواب کودک شان از آن استفاده می کنند. با استفاده از این فناوری در اتاق کودکان، می توان روشنایی اتاق آن ها را از راه دور کنترل کرد یا این که می توان بر اساس یک زمان بندی مشخص، نور اتاق را کنترل کرد و آن را کم و زیاد کرد.
برای مثال، زمانی که وقت خواب کودک فرا می رسد، به تدریج نور فضا کم شود تا کودک به آرامی آماده خواب شود و به تدریج به خواب برود. علاوه بر این، در یک سیستم روشنایی هوشمند می توان نور فضای مورد نظر را متناسب با نور بیرون و روشنایی محیط اطراف تنظیم کرد. لامپ های هوشمند یک گزینه بسیار کاربردی برای هوشمند سازی اتاق کودک است.
استفاده از سیستم های سرمایشی و گرمایشی هوشمند
هوای مطبوع با دمایی ایده آل و مناسب، چیزی است که هر کودکی در اتاق خواب خود به آن احتیاج دارد. گرمایش مناسب اتاق و امکان کنترل از راه دور آن، تامین سرمای کافی در فصول گرم، متعادل سازی دمای اتاق کودک و تهویه مطبوع از جمله مواردی است که با هوشمند سازی اتاق کودک فراهم می شود.
ترموستات ها و پنل های تهویه هوای مطبوع هوشمند از گزینه های پر کاربردی است که مشتریان به منظور دستیابی به فضایی هوشمند، تقاضا می دهند. خصوصا در ارتباط با اتاق نوزاد، کنترل از راه دور دما در کل زمان شبانه روز، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. وجود این سیستم های مبتنی بر فناوری، موجب صرفه جویی در هزینه ها شده و از همه مهم تر این که آلاینده های هوا را می گیرد و رطوبت اتاق کودک را کنترل می کند.
استفاده از سیستم های صوتی و تصویری هوشمند
بسیاری از مواقع، کودکان عادت دارند تا هنگام خواب به موسیقی های کودکانه یا لالایی گوش کنند. سیستم های صوتی هوشمند با امکان کنترل از راه دور این امکان را به والدین می دهد تا بدون حضور فیزیکی در اتاق خواب کودک، این نیاز را برای آن ها برآورده سازند.
علاوه بر این، والدین می توانند با کمک سیستم های هوشمند تصویری نیز، استفاده از تلویزیون و فیلم دیدن کودکان خود را از راه دور کنترل نمایند. استفاده از این قابلیت نیز در برنامه هوشمند سازی اتاق کودک مزیت های زیادی را به همراه خواهد داشت.
سیستم اطلاع رسانی هوشمند و سیستم اعلان دهنده در اتاق کودک
یکی دیگر از موارد هوشمند کردن اتاق کودک، استفاده از سیستم های اطلاع رسانی در اتاق کودکان است. این سیستم ها می تواند والدین را از هر آن چه که در اتاق کودک می گذرد، مطلع بسازد. برای مثال این سیستم می تواند در خصوص دمای اتاق کودک به والدین هشدار دهد. به این ترتیب در صورت سرد شدن بیش از حد فضا یا گرم بودن آن، والدین می توانند دمای اتاق را تنظیم کنند. سیستم های هوشمند اعلان دهنده نیز، می تواند در اتاق نوزادان کاربرد زیادی داشته باشد.
آیا هوشمند کردن اتاق کودک یک ضرورت است؟
این روز ها با فناوری پیش رفتن یک ضرورت غیر قابل انکار است. فناوری یعنی زندگی راحت تر و آرامش و امنیت بیشتر. با توجه به این مهم، استفاده از سیستم های هوشمند سازی خانه در اتاق کودک می تواند مزیت های بسیار زیادی داشته باشد. با هوشمند سازی اتاق کودک، می توان امنیت، راحتی و آرامش کودکان عزیز را به راحتی فراهم کرد.