در دنیایی زندگی می کنیم که اینترنت به همراه تکنولوژی باعث پیشرفت کارایی بسیاری از دستگاه های زندگی انسان شده است. بنابراین شهر هوشمند نیز دیگر تصوری از یک آینده ی روشن و زیبا نیست. بسیاری از شهرهای هوشمند هم اکنون در دنیا حضور دارند و در حال فعالیت هستند برای اینکه بتوانید شهرهای هوشمند را شناسایی کنید لازم است با امکانات و ویژگی های آن ها آشنا باشید. در ادامه شما را با تمامی ابعاد ساختاری smart city آشنا می سازیم.
مفهوم شهر هوشمند
همان طور که از نام شهر هوشمند پیداست، تمامی جنبه های ساختاری آن به طور کامل هوشمندسازی شده است. به طور کلی شهرهای هوشمند چارچوبی دارند که عمدتاً از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای توسعه، گسترش و ترویج شیوههای توسعه پایدار و با هدف رفع چالشهای رو به رشد شهرنشینی، استفاده می کنند.
مردم در شهرهای هوشمند از راه های مختلفی چون تلفن همراه و ابزارهای دیجیتالی مختلفی چون تبلت و رایانه از اجزای تشکیل دهنده ی شهر بهره می برند. خانه ها، وسایل حمل و نقل، چراغ های راهنما و رانندگی، تابلوهای تبلیغاتی، فروشگاه های زنجیره ای و… تک به تک هوشمند و به روز شده هستند.
نیاز به شکل گیری شهرهای هوشمند
شهرنشینی پدیده ی رو به افزایشی در سراسر دنیا است. امروزه 54% از مردم جهان در شهرهای مختلف زندگی میکنند که انتظار میرود تا سال 2050 به 66% برسد. در مجموع با رشد کلی جمعیت، شهرنشینی در عرض سه دهه آینده، 2.5 میلیارد نفر دیگر را به شهرها اضافه خواهد کرد. این حجم استقبال از شهرهای امروزی نیاز به شهر هوشمند را نمایان می سازد. شهر هوشمند با امکانات به روز خود بالاترین سطح از رفاه و آسایش را برای ساکنین خود ایجاد می کند.
نقش اینترنت در smart city
بسیاری از ویژگی های سیستماتیک شهر هوشمند نیازمند حضور پر رنگ اینترنت می باشد. اینترنت سازنده ی ویژگی های فنی بی نقص و به روز و همچنین زیرساخت های جدید و جذاب است. اینترنت کاربردهای فراوانی دارد. شبیه سازی ها، واریز مبلغ های مرتبط با کرایه ی تاکسی، تبلیغات موجود در تابلوهای خیابان ها، کنترل امنیت درب فروشگاه ها و…به لطف حضور اینترنت شکل می گیرد.