هوشمند سازی ساختمان چیست؟
در این مطلب میخواهیم ببینیم که اصلا هوشمند سازی ساختمان چیست؟ هوشمند سازی ساختمان یا bms را می توان سیستمی یکپارچه تعریف کرد که دیگر سیستم های الکتریکی ساختمان از جمله سیستم روشنایی، دزدگیر، اعلام حریق، دوربین مدار بسته، تهویه مطبوع، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، سیستم صوت و غیره را جهت افزایش قابلیت های ساختمان، کاهش مصرف انرژی و حذف خطاهای انسانی کنترل و یکپارچه می کند.
طراحی و پیاده سازی
با طراحی و پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان کاربر حتی در زمان هایی که در ساختمان حضور ندارد می تواند سایر سیستم ها را بررسی و کنترل کند.
به طور مثال تصاویر دوربین های مدار بسته را بررسی کند، سیستم های گرمایشی و سرمایشی را روشن یا خاموش کند یا حتی درجه دمای محیط را افزایش یا کاهش دهد. همچنین کاربر می تواند وضعیت سیستم را بر روی حالت خودکار قرار دهد. بدین ترتیب سیستم هوشمند با توجه به شرایط ساختمان بهترین تصمیم را اجرا میکند.
پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان با plc
در هوشمند سازی با روش plc بدون آن که نیاز به سیم کشی مجزا باشد، اطلاعات بر روی سیم های برق موجود منتقل می شوند.
استفاده از ماژول ها برای دریافت اطلاعات
برای دریافت اطلاعات ماژول هایی در نظر گرفته شده است. این ماژول ها اطلاعات را از مرکز کنترل دریافت کرده و در نقاط کنترلی نصب می شوند. ماژولهای نصب شده شروع به واکنش نشان دادن بر اطلاعات به دست آمده از مرکز کنترل میکنند. این ماژولها در صورت نیاز دستگاه مربوطه را روشن یا خاموش می کنند.
مرکز کنترل
مرکز کنترل در سیستم هوشمندسازی با پی ال سی وظیفه دارد سناریوها را ذخیره کند. بدین ترتیب مرکز کنترل از ریموت کنترل کدهای مربوطه را دریافت میکند و آنها را به سمت ماژول مورد نظر ارسال میکند.
استاندارد معتبر
شاید این سوال برایتان به وجو بیاید که معتبرترین استاندارد در این روش هوشمند سازی ساختمان چیست؟ برای پاسخ به این سوال با ید بگوییم بهترین روش، روش استاندارد X10 می باشد.